Ομοιοπαθητική θεραπεία Φυσική Θεραπευτική Μέθοδος

Η ομοιοπαθητική είναι μια απόλυτα φυσική θεραπευτική μέθοδος που έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα από αρχές που πρωτοδιατυπώθηκαν από τον «πατέρα της Ιατρικής» , Ιπποκράτη και οργανώθηκαν σε θεραπευτικό σύστημα πριν 250 έτη από τον Γερμανό καθηγητή της ιατρικής, Σάμουελ Χάνεμαν. Τα ομοιοπαθητικά σκευάματα βασίζονται σε πρώτες ύλες που προέρχονται από το φυσικό περιβάλλον και το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι στερούνται τοξικότητας και ανεπιθύμητων ενεργειών έτσι ώστε να είναι ασφαλή ακόμα και από ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι τα παιδιά και οι εγκυμονούσες.

H ομοιοπαθητική δεν είναι πανάκεια.Ελένη Τσέλιου Ειδική Πνευμονολόγος Χολαργός


Δρουν με έναν ήπιο, φυσικό τρόπο κινητοποιώντας τις δυνάμεις του ανθρώπινου οργανισμού για αυτοϊαση. Σέβονται την σοφία του ανθρώπινου δημιουργήματος και προσπαθούν να υποστηρίξουν τις ίδιες ικανότητες του οργανισμού μας για αυτοθεραπεία, όπου αυτό βεβαίως είναι εφικτό. Η αναγνώριση του ανθρώπου ως ένα άρτιο και σοφό σύστημα σώματος, διάνοιας και συναισθήματος είναι αυτό που επιτρέπει στους ομοιοπαθητικούς ιατρούς να κατανοούν τον ασθενή και να επιδιώκουν την υγεία του ανθρώπου σε όλα τα παραπάνω συστήματα, εις βάθος και σε ολότητα : ευεξία στο σωματικό επίπεδο, γαλήνη στο συναισθηματικό επίπεδο, καθαρότητα του νου στο διανοητικό επίπεδο, ιδέες που πολύ εύστοχα διατύπωσε ο καθηγητής Γεώργιος Βυθούλκας. Ωστόσο, η ομοιοπαθητική δεν είναι πανάκεια. Απευθύνεται κυρίως σε πρώιμες λειτουργικές διαταραχές που δεν έχουν εξελιχθεί σε ιστοπαθολογικές βλάβες στα όργανα του ανθρώπου, αν και μπορεί να προσφέρει ανακούφιση αλλά όχι ίαση και σε πιο κλινικά βαριές περιπτώσεις ασθενών. Όπως και σε κάθε άλλο θεραπευτικό σύστημα, ο σεβασμός αλλά και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή και τη χορήγηση οποιασδήποτε θεραπείας.

Θεραπεία

Θεραπευτική Αγωγή

Διακοπή Καπνίσματος

Ιατρείο διακοπής καπνίσματος

Ομοιοπαθητική

Ομοιοπαθητική Μέθοδος


Ομοιοπαθητική μια απόλυτα φυσική θεραπευτική μέθοδος..


Η Ομοιοπαθητική βασίζεται στην αρχή ότι μια ουσία, που σε μεγάλες δόσεις προκαλεί τα συμπτώματα μιας ασθένειας, μπορεί να χορηγηθεί σε ελάχιστες δόσεις για να ανακουφίσει από τα ίδια συμπτώματα. Αυτό συχνά μεταφράζεται ως «τα όμοια θεραπεύουν όμοια». Η Ομοιοπαθητική χορηγεί ελάχιστες δόσεις φαρμάκου για τη θεραπεία.

Tseliou Eleni
Η Ομοιοπαθητική
Σε γενικές γραμμές και με απλά λόγια, αν καταφέρετε να κόψετε το τσιγάρο θα μεγιστοποιήσετε το προσδόκιμο επιβίωσης ενώ ταυτόχρονα μειώνετε και απομακρύνετε σημαντικά τις πιθανότητες για σημαντικές ασθένειες.

Tseliou Eleni
Ανησυχείτε για την υγεία των πνευµόνων σας
Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι χρήσης των ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Η Κλασική Ομοιοπαθητική την οποία στηρίζει η ΕΕΟΙ είναι αυτή η οποία έχει να επιδείξει τα καλύτερα αποτελέσματα. Διαβάστε περισσότερα για την Ομοιοπαθητική: Κλασική και άλλες μορφές.


Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ασφαλή και μη τοξικά,

Σπιρομέτρηση
Πνευμονολόγος
Η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει οξείες και χρόνιες νόσους, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα της ανθρώπινης παθολογίας. Στο παρακάτω διάγραμμα αναφέρονται ενδεικτικά ορισμένες ασθένειες και καταστάσεις στις οποίες μπορεί να φανεί πολύτιμη η ομοιοπαθητική ιατρική. Το ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι ουσία φυσικής προέλευσης φυτικής, ορυκτής ή σπανιότερα ζωικής, που έχει αραιωθεί πάρα πολύ και έχει υποστεί ομοιοπαθητική δυναμοποίηση δηλ. το ομοιοπαθητικό διάλυμα κατά τη διαδικασία της αραίωσης του έχει υποστεί και μια σειρά από κρούσεις (δονήσεις). Αυτή είναι λοιπόν όλη η ιστορία. Εχουμε δηλ. ένα διάλυμα με απειροελάχιστη δόση ουσίας φυσικής προέλευσης που έχει υποστεί δονήσεις. Δεν είναι ούτε προσμίξεις χημικών φαρμακευτικών ουσιών, ούτε προσμίξεις μιγμάτων βοτάνων, ούτε τίποτε άλλο. Πρόκειται για μία απόλυτη φυσική κατεργασία μιας φυσικής ουσίας. Μέσω της διαδικασία της δυναμοποίησης ακόμη και ουσίες που στη φυσική τους μορφή είναι δηλητηριώδεις όπως π.χ. συμβαίνει με ορισμένα φυτά, μετά την ομοιοπαθητική κατεργασία τους έχει απομακρυνθεί κάθε πιθανότητα τοξικής δράσης στον οργανισμό. Και αυτό δεν είναι μία απλή εικασία. Είναι παρατήρηση με ιστορία 200 χρόνων, είναι παρατήρηση που έγινε στα εκατομμύρια ασθενείς που ακολούθησαν ή ακολουθούν ομοιοπαθητική αγωγή.
Υπηρεσίες
Υπηρεσίες

- Βρογχικό Άσθμα
- Αλλεργικά - Αναπνευστικά Νοσήματα
- Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια Χ.Α.Π.
- Σπιρομέτρηση
- Διακοπή Καπνίσματος
- Πνευμονία
- Λοιμώξεις του Αναπνευστικού
- Διερεύνηση Χρόνιου Βήχα
- Διερεύνηση Φυματίωσης
- Αλλεργικά Τεστ
- Βρογχοσκόπηση
- Εκτίμηση Μελέτη απνοιών κατά τον ύπνο
- Διάγνωση Διερεύνηση καρκίνου πνεύμονα

info
Τσέλιου Ελένη

Ομοιοπαθητικά φάρμακα

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ασφαλή και μη-τοξικά, όμως είναι απαραίτητη η ορθολογική τους χρήση, και είναι αυτή που θα καθορίσει και το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Η σε βάθος και μόνιμη θεραπεία, απαιτεί βαθιά γνώση της ομοιοπαθητικής θεωρίας και φαρμακολογίας, καθώς και γνώση της παθολογίας που αντιμετωπίζει ο ασθενής. Η αφελής και επιπόλαια λήψη ομοιοπαθητικών φαρμάκων, θα έχει επιφανειακά αποτελέσματα, προκαλώντας απλώς τροποποίηση των συμπτωμάτων, και καθιστώντας δυσχερέστερη την εύρεση του κατάλληλου φαρμάκου από τον γιατρό. Για αυτό και δεν συνίσταται να παίρνετε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα μόνοι σας, χωρίς την καθοδήγηση ενός καταρτισμένου ομοιοπαθητικού γιατρού.Καλέστε
ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΕΛΕΝΗ ΤΣΕΛΙΟΥ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών το 2013 με βαθμό «Άριστα»
Κατασκευή ιστοσελίδων